De 3 populäraste sporterna i Sverige

19 november 2022

Sverige har en lång och rik tradition av idrott, och det finns många sporter som är populära i landet. Här är de tre mest populära sporterna i Sverige, rankade efter popularitet och antalet utövare i landet.

Nu sätter vi igång!

1. Fotboll 

Fotboll är den absolut populäraste och största sporten i Sverige med miljontals supportrar och en stark tradition på nationell och internationell nivå. Det finns många kvalificerade lag och talangfulla spelare i Sverige men än så länge ligger vi i lä jämfört med många andra länder i världen.

Som fotbollsspelare i Sverige finns det många möjligheter då det finns mängder med olika lag och serier i nästan alla order och städer. Lite kuriosa är att vårt avlånga land också varit värd för flera flera stora fotbollsturneringar, som t.ex. VM 1958.

2. Innebandy

Precis som fotboll är Innebandy en väldigt folkkär sport här i Sverige, med många utövare och en seriesystem för i princip alla åldrar. Innebandy har också en stark tradition i Sverige, med många framgångsrika lag och spelare.

Innebandy är en form av bandy som spelas inomhus, med lite mindre plan och bollar av plats. Innebandy är en snabb och taktisk sport, med fokus på teknik och samarbete. Möjligheter för att börja träna innebandy i Sverige, på alla nivåer, är stora. 

3. Golf

Du kanske tänker att det är lite otippat att just golf är Sveriges tredje största sport, men faktum är att denna sport växt något enormt i popularitet under de senaste åren.

Runt om i landet finns det en hel del olika fina banor som man kan spela på. Det fina med golf är att det är en sport som passar både ung och gammal, och i och med handikappsystemet kan även sämre spelare tävla mot mer erfarna spelare. Sverige har som sagt ett snabbt växande antal utövare, och om du frågar oss så kommer sporten sannolikt bara att växa ännu mer de kommande åren.